Gå til innhold
Annonse
Fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen er i hardt vær. Nå krever SV at Erna Solberg sparker ministeren. Foto: Harrieth Lundberg
Fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen er i hardt vær. Nå krever SV at Erna Solberg sparker ministeren. Foto: Harrieth Lundberg

Det stormer som aldri før rundt fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen. Flere har bedt om hans avgang, nå krever også SV at satsministeren sparker han.

Annonse

Det har stormet rundt fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen (H) de siste ukene. Både dobbel lønn, urettmessig etterlønn og godtgjørelser har gjort at flere har mistet tilliten til den ferske statsråden.

Og selv om Sivertsen har beklaget og lagt seg flat, har det ikke stilnet rundt han.

Ingen tillitt

Avsløringene til blant annet Dagbladet og VG har ført til at blant annet Adresseavisen på lederplass har utalt at tilliten til fiskeriminister Geir-Inge Sivertsen nå er så tynnslitt at statsminister Erna Solberg bør finne en ny statsråd.

Les også: Skal ha feilinformert kommunestyret

De er ikke alene. Nå har også SV ifølge Dagbladet gitt Erna Solberg (H) frist til fredag ettermiddag med å sparke fiskeri- og sjømatministeren.

Til Dagbladet forteller Kari Elisabeth Kaski (SV)  at de ikke har tillit til Sivertsen.

- Vi forventer at statsministeren rydder opp i dette enorme rotet. Fredag møtes regjeringen til Kongen i statsråd. Der bør Solberg gi Sivertsen beskjed om at han er ferdig i regjering, sier Kaski videre.

Inn på teppet

Kravet kommer med en advarsel til Solberg om konsekvenser hvis kravet ikke etterkommes.

- Da må vi kalle henne inn på teppet til Stortinget neste uke. Vi kommer til å spørre hvordan hun kan ha tillit til en statsråd som har forsøkt å berike seg urettmessig på skattebetalernes penger, understreker stortingsrepresentanten.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse