Gå til innhold
Annonse

To teknologiselskap innen havbruk slår seg sammen

Nå samler de to selskapene kompetansen sin. Foto: Greenshore.
Nå samler de to selskapene kompetansen sin. Foto: Greenshore.

De to selskapene har lenge hatt et godt øye til hverandre, og nå etableres selskapet for fullt både i Bergen, Trondheim og Kristiansund.

Annonse

Selskapene som nå velger å få felles organisasjonsnummer er hhv Greenshore og TTAQUA.

Greenshore ble etablert på Nordmøre med West Elektro i Kristiansund og Morefish i Trondheim som initiativtakere. TTAQUA ble etablert i 2016 av Tord Teigstad. 

De to selskapene har lenge hatt ett godt øye til hverandre, og nå etableres selskapet for fullt både i Bergen, Trondheim og Kristiansund.

- Ser store muligheter

Kyst.no har snakket med Tord Teigstad, som kan fortelle at TTAQUA går nå inn på eiersiden av selskapet, sammen med Morefish og West Elektro.

- TTAQUA sin aktivitet og produktportefølje overføres nå i sin helhet til Greenshore, og det samme gjelder for meg. Jeg ser store muligheter for Greenshore og slik selskapet nå blir satt sammen vil vi stå sterkere rustet på flere kompetanseområder, sier Tord Teigstad. 

Greenshore har tidligere solgt automasjonsløsninger, oksygengeneratorer, utstyr til slamhåndtering og lys til settefisk. Porteføljen styrkes nå med TTAQUA sine produkter til klekkekar, trommelfilter og proteinskimmer.

Selskapet har som formål å betjene fiskeri- og havbruksnæringen, både fartøy og anlegg. Gjennom sammenslåingen kan selskapet på en god måte drive med rådgivning, salg, installasjon, vedlikehold og service langs hele kysten.

Kombinerer kompetansen

Selskapets portefølje består av en rekke ferdige produkter innen havbruksteknologi, i tillegg til at man skreddersyr automasjonsløsninger.

- For eksempel har vi nettopp levert automatisk oksygenregulering og lysstyring av kar til et landbasert oppdrettsanlegg. Dette er tekniske løsninger som vil være typiske for Greenshore, der vi kombinerer automasjonskompetanse fra West Elektro, med teknologisk og biologisk kompetanse fra TTAQUA og Morefish. For oss er innovative kontroll løsninger i fokus, og vi ønsker å utvikle havbruksteknologi til et høyere nivå, forteller daglig leder Alf Hjelmaas til Kyst.no

Tester slambehandlingskonsept

Firmaene er bygd på mange års erfaring fra oppdrettsbransjen og opplever stadig behov som må løses.

- Vi har flere spennende prosjekter på gang og nytt utstyr til uttesting. Blant annet jobber vi med nye alternativer innen innløsing av oksygen, og vi er i gang med å teste ut et nytt slambehandlingskonsept som vi har utviklet. Når dette er oppe og går vil vi ta fatt i nye utfordringer sier Tord Teigstad.

Alf Hjelmaas påpeker at gjennom sammenslåingen får de en mer fullstendig portefølje og kan tilby bedre service til hele landet. 

Utenom hovedsetet i Kristiansund har Greenshore kontor i Trondheim og Bergen.

Har du en nyhet du ønsker å dele eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse