Stortingsrepresentant Roy Steffensen (FrP).

Har brutt forhandlinger om lakseskatt

Regjeringen inviterte alle partiene på Stortinget til forhandlinger om den nye lakseskatten, men Fremskrittspartiets representant Roy Steffensen kaller det hele et narrespill. Nå har han reist seg og gått.

Publisert Sist oppdatert

Fremskrittspartiet skriver i en nyhetssak på hjemmesidene sine at de ba om at hele saken ble sendt i retur til regjeringskontorene, og at en ny modell utarbeides sammen med næringen. Det var ikke aktuelt, og Steffensen valgte da å bryte forhandlingene.

- Det gir ingen mening for Fremskrittspartiet å diskutere størrelse og innretning på en modell partiet uansett mener ikke bør innføres, sier han.

Kaller det et narrespill

Steffensen sier han innså tidlig at det ikke var lagt opp til noen reell forhandling, og mener det hele fremstår som et narrespill.

- De har allerede vedtatt lakseskatt fra 1. jan 2023, og de nå gnir seg i hendene etter å bruke pengene. Forhandlingene er ikke noe annet enn en jakt etter noen å dele skyld og ansvar med, sier Steffensen.

Fremskrittspartiet har tidligere gitt uttrykk for at partiet ikke vil støtte innføring av lakseskatt., men skriver de samtidig har registrert at næringen selv gir uttrykk for at de er villig til betale mer dersom en annen modell kommer på plass.